Раме уз раме са светом - The Social Formula, software за анализу података са друштвених мрежа - Naučno-tehnološki park Beograd

Rame uz rame sa svetom – The Social Formula, software za analizu podataka sa društvenih mreža

 Kada si dugo u nekoj industriji onda znaš i koje izazove bi u njoj trebalo da rešavaš. Tako je i The Social Formula tim, miks marketing ekperata i progrmera, započeo razvoj softvera za olakšanu analizu podataka sa društvenih mreža. Kako već dugo rade za klijente sa svih meridijana, i novo rešenje pronaći će svoj put na globalnom tržištu, rame uz rame sa svetom.

Daša Runić, osnivač ovog startapa, kratko za naš blog sumira preduzetničke početke i šta je bilo presudno da krenu u startap priču.

Kako je nastala ideja o vašem inovativnom rešenju?

– Tokom prethodnih deset godina sam radila u marketingu, a poslednjih pet se bavim digitalnim marketingom i imam svoju agenciju The Social Formula. Primetili smo da na tržištu fali software koji olakšava analizu podataka sa društvenih mreža kao i sa vebsajtova za prodaju. S obzirom na to da je naš tim dobar miks programera i marketing eksperata, upustili smo se u kreiranje inovativnog rešenja za te potrebe.

Da li to vidite i kao najveću prednost vas kao tima?

– Naša prednost je svakako to što kao marketing eksperti dugo sarađujemo i u timu imamo i programere koji mogu da naprave rešenje “naših snova”. Takođe, rešavamo problem u industriji u kojoj smo dugo i dobro poznajemo izazove sa kojima se naši klijenti susreću.

Kakva podrška vam je bila najpotrebnija na početku razvoja vaše ideje?

– Startapu tj. osobi koja vodi kompaniju, neophodno je da ima nekoga ko svojim savetima i iskustvom može da prenese znanje i konkretne korake za uspostavljanje uspešne firme. Finansije su naravno bitna stavka, jer istraživanje i stvaranje novih tehnologija i rešenja nije način za pravljenje novca, makar ne u početnoj fazi koja može trajati i godinu dana ili dve.

U čemu vam je najviše značila podrška NTP Beograd?

– U NTP-u možete sresti fenomenalne ljude, osnivače startapova koji su spremni da sarađuju i bilo koji problem rešava se brzo, inovativnošću. Takođe tim NTP-a je tu za podršku u vidu edukacija i povezivanja sa različitim institucijama i ljudima koji su neophodni za razvoj biznisa.

Šta je ono što vaš startap stavlja danas rame uz rame sa svetom?

– Naše rešenje je primenjivo za svako tržište i već godinama radimo sa klijentima iz celog sveta, te se zbog toga osećamo kao da smo već globalno prisutni.