sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Zatvorene prijave za program Raising Starts

Prijave za program Raising Starts zvanično su zatvorene u ponedeljak 25. januara u ponoć.
U toku je pregled prijava, a startapi odabrani za učešće u Fazi 1 Programa biće selektovani u skladu sa kriterijumima dostupnim u VODIČU Programa, u kome se nalaze i  detaljnije informacije o učešću u Programu.

Program Raising Starts se podsetimo, sastoji iz 2 faze. Startapi izabrani na konkursu ulaze u Fazu 1, tokom koje će raditi na razvoju svoje poslovne ideje kroz učešće na različitim obukama u oblasti razvoja biznisa, u periodu od mesec dana. Na kraju Faze 1, učesnici koji ispune unapred zadate kriterijume, predstaviće na Demo Day-u svoju ideju pred stručnim žirijem, a odabrani timovi i kompanije ostavariće mogućnost učešća u Fazi 2, u kojoj će uz dodatne obuke i mentorske sesije dobiti i finansijsku podršku u iznosu do 10.000 švajcarskih franaka za razvoj inovativnih softvera, odnosno do 15.000 švajcarskih franaka za razvoj inovativnih proizvoda.

Raising Starts program kreiran je kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Konfederacije Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd.

Cilj programa je ubrzanje razvoja inovativnih proizvoda/usluga i namenjen je startapima u najranijim fazama razvoja, donoseći im podršku da premoste prepreke na putu od poslovne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

Kroz više javnih poziva u naredne 3 godine, Raising Starts će podržati razvoj do 100 novih startap kompanija, i pored Beograda proširiće svoj obuhvat u regione Niša i Čačka.