sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Delegacija Naučno-tehnološkog parka Skolkovo u poseti NTP Beograd – Održani i B2B susreti inovativnih kompanija iz Rusije i Srbije

Predsednik ruske Fondacije Skolkovo Arkadij Dvorkovič, u pratnji inovativnih kompanija Naučno tehnološkog parka Skolkovo u Moskvi, posetio je danas Naučno-tehnološki park Beograd, gde se sastao i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić,  ambasadorom Rusije u Beogradu NJ.E. Alexander Botsan-Kharchenkom, v. d. direktorom NTP Beograd, Gordanom Danilović Grković i članovima premijerkinog kabineta.

Ruska delegacija obišla je prvi naučno-tehnoloki park u Srbiji i upoznala se sa radom nekih od kompanija članica NTP Beograd.

Inovativne kompanije iz Rusije kao i kompanije članice NTP Beograd prezentovale su svoje inovativne proizvode i usluge pred visokim zvaničnicima dve zemlje, a održani su i B2B sastanci kompanija članica NTP Beograd i Naučno-tehnološkog parka Skolkovo, kako bi se razmotrile mogućnosti i potencijali za međusobnu saradnju.

Arkadij Dvorkovič, koji u poseti Srbiji predvodi delegaciju inovativnih kompanija Naučno tehnološkog parka Skolkovo, istakao je da je rusko tržište širom otvoreno za srpske startapove, kao i saradnju sa IT sektorom Srbije, dok je premijerka poručila da je ovo odlična prilika da spojimo startape i da iz ovakvih susreta možemo očekivati konkretnu saradnju i obostranu korist za kompanije i naučno-tehnološke parkove obe zemlje.

Kako je podsetila premijerka, saradnja sa Skolkovim je počela 2015. godine, dok je 2019. potpisan sporazum o saradnji, a Skolkovo će sada biti uključeno i u dalji razvoj strategije za razvoj startap eko-sistema Srbije.