sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Poseta državnog sekretara i ambasadora Slovačke sa delegacijom

Ingrid Brocková, državni sekretar Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i NJ.E. Fedor Rosocha, izvanredni i opunomoćeni ambasador Slovačke Republike u Beogradu, posetili su juče Naučno-tehnološki park Beograd.

Poseta je organizovana na inicijativu slovačke ambasade, a u delegaciji su bili i Ivan Surkoš, direktor kancelarije državnog sekretara Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike, Jozef Korček, koordinator u kancelariji državnog sekretara Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike, Monika Podsklanová Šuhajdová, referent Odeljenja za države jugoistočne Evrope i Turske Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i Michal Kottman, generalni direktor kancelarije ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke. Uz ambasadora, poseti je iz slovačke ambasade prisustvovao Boris Konček, 3. sekretar Ambasade.

Gosti su se upoznali sa razvojnim putem i rezultatima prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji, koji je od osnivanja podržao više od 100 kompanija u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, a čije kompanije članice danas izvoze u više od 40 zemalja na svetu. Visoka slovačka delegacija obišla je i dve kompanije članice NTP Beograd: NewCo i Meter&Control,  koje imaju partnere na slovačkom tržištu, sa kojim sarađuju i rade na razvoju svojih inovacija.