sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Stručna i finansijska podrška do 15.000 CHF za 15 inovativnih kompanija i timova – Izabrani startapi za učešće u Fazi 2 programa Raising Starts

Petnaest startap kompanija i timova, polaznika programa Raising Starts, izabrano je za učešće u Fazi 2 programa, u okviru koje će dobiti dalju stručnu i finansijsku podršku do 15.000 CHF za ubrzan razvoj svoje inovativne ideje: Cinteraction, Beehold, Soter, ZenCV, Inclusio, Digi Kids Cloud, Greenia, Mad Mage Games, Circadian Games, Outpost, HOM3D, VoiceToys, BabyFm, Ball Skiller i Brush galaxy.

Finansiranje je namenjeno za pokrivanje troškova u izradi prototipa, razvoju biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga. Kroz dodatnu stručnu podršku, uključujući sprecijalizovane obuke, mentorstvo, peer-to-peer umrežavanje i mogućnost korišćenja inovacionih laboratorija u NTP Beograd, startapi će steći i dodatna znanja i veštine u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa.

Podsetimo, za učešće u prvoj fazi programa Raising Starts, koji Naučno-tehnološki park Beograd sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske, izabrano je 35 timova, u veoma oštroj konkurenciji (na prvi javni poziv za Raising Starts program stiglo je više od 180 prijava). Tokom ove faze učesnici su ovladali znanjima u pogledu sticanja poslovnih veština, tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, kao i u oblasti zaštite prava intelektualne svojine, u bliskoj saradnji sa Švajcarskim saveznim institutom za intelektualnu svojinu koji je aktivan na programu, i Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije predstavili su na DemoDay-u svoje ideje pred Komisijom za odabir, koja je odlučila kojih 15 startapa je svojim radom i pristupom pokazalo najveći potencijal za komercijalizaciju svoje ideje i osvajanje globalnog tržišta, a koji će nastaviti učešće u programu u okviru Faze 2.

Čestitamo svim startapima, učesnicima Programa, na sjajnim idejama, prezentacijama i posvećenosti, a posebno izabranim učesnicima Faze 2!

Detaljnije informacije o učešću u programu i kriterijumima dostupne su u VODIČU programa.

Raising Starts je prvi program ovog tipa u Srbiji koji istovremeno obezbeđuje i stručnu i finansijsku podršku startapima u najranijim fazama razvoja, kreiran kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd.

Kroz više javnih poziva u naredne 3 godine, Raising Starts će podržati osnivanje i razvoj do 100 novih startap kompanija, i pored Beograda proširiće svoj obuhvat u regione Niša i Čačka.

Spisak startapa izabranih za učešće u Fazi 2 programa možete pogledati u nastavku

Raising Starts_ Učesnici Faze 2 programa