sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Predstavnici korejske agencije KOTRA u poseti NTP Beograd

Predstavnici korejske KOTRA-e, agencije za promociju trgovine i investicija posetili su danas Naučno-tehnološki park Beograd, čime je napravljen iskorak ka upoznavanju i povezivanju sa lokalnim inovacionim ekosistemom, startap i rastućim kompanijama, te prilikama za saradnju. Gostima su posebno predočene usluge i podrška koju NTP Beograd nudi inostranim inovativnim kompanijama koje nameravaju da otvore firme ili istraživačko-razvojne centre i odeljenja u Srbiji, pre svega u delu upoznavanja uslova poslovanja, umrežavanja (sa potencijalnim partnerima, talentima i sl), te što lakšeg prilagođavanja. Svoje inovacije koje razvijaju u NTP zajednici, korejskim gostima predstavile su kompanije članice PirateArt, UrbiGo i NOVELIC  i time napravile nove kontakte na ovom tržištu.

Korejsku delegaciju predvodio je generalni direktor, Kisang Hwang, koji će na webinaru u organizaciji Vlade Republike Srbije “Serbia as business and investment destination” održati prezentaciju i pozvati korejske kompanije da ulažu u ICT sektor u Srbiji, kao i da otvore svoje R&D centre.

KOTRA ima 127 kancelarija u 87 zemalja sveta  i radi na uspostavljanju poslovnih, ekonomskih i partnerskih veza, aktivno promovišući trgovinu, zajedničke projekte, kao i razmenu informacija od interesa među zemljama.