sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Gradonačelnik dr Zoran Radojičić posetio Naučno-tehnološki park Beograd sa predstavnicima Kancelarije za mlade

Gradonačelnik dr Zoran Radojičić i predstavnici Kancelarije za mlade, danas su obišli NTP Beograd gde su im kompanije članice Meter &Control, Strawberry energy, Bloxico, Anoris technology i Urbigo prezentovale svoje inovacije, proizvode i usluge. Posebno su razgovarli o tome kako njihov razvoj doprinosi unapređenju pametnih gradova kroz korišćenje solarne enegije, uređaja za uštede energije, blockchain-a, pametne bašte, kao i razvoju društva olakšavajući slepima funkcionisanje kroz pametnu rukavicu za slepe.

Ovom posetom su napravljeni dalji koraci ka upoznavanju i povezivanju lokalne samouprave sa potrebama startapa i načinima na koje startapi mogu da poboljšaju grad Beograd, takodje na koji način NTP Beograd i grad Beograd u budućnosti mogu još više da sarađuju.

Gosti su se upoznali sa razvojnim putem i rezultatima prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji, koji je od osnivanja podržao više od 100 kompanija u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, a čije kompanije članice danas izvoze u više od 40 zemalja sveta.