Ректор и проректор Универзитета у Београду у посети НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Rektor i prorektor Univerziteta u Beogradu u poseti NTP Beograd

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić posetio je danas sa svojim timom Naučno-tehnološki park Beograd, ocenivši ga kao pravo mesto za razvoj naučnog potencijala mladih ljudi, koje doprinosi afirmaciji univerzitetske zajednice i ostanku mladih u Srbiji.

Rektor je u toku posete imao priliku da se upozna sa razvojnim putem i rezultatima prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji, koji je od osnivanja 2015. godine podržao razvoj više od 120 startap i rastućih kompanija, kao i da se susretne sa nekim od kompanija članica koje se razvijaju uz podršku NTP Beograd.

Na sastanku sa v.d. direkorom NTP Beograd, Gordanom Danilović Grković, bilo je reči o daljem unapređenju saradnje između Naučno-tehnološkog parka i Univerziteta u Beogradu, koji je i jedan od osnivača NTP Beograd. Instituti Univerziteta trebalo bi da se više angažuju sa svojom opremom, znanjem i kapacitetima kako bi ta saradnja bila na višem nivou, istakao je Đokić, navodeći posebno Centar za transfer tehnologija koji bi mogao da se uključi u na bolji i adekvatniji način.

V.d direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović Grković iskazala je zahvalnost rektoru na poseti i još jednom ukazala na važnost razvoja inovacija koje su ključ razvoja ekonomije zasnovane na znanju, zbog čega je važno da se svi pridruže procesu podrške kako bi se razvijale nove inovativne, startap kompanije na ponos svih nas.