Rame uz rame sa svetom – ZenHire: AI selektor za lakši odabir kandidata za posao

Uskoro se zatvaraju prijave za Raising Starts program za startape! Upoznajete se sa kompanijama podržanim u prvom ciklusu – 13 kompanija dobilo je stručnu podršku za razvoj biznisa, rad 1 na 1 sa svojim mentorom, konekcije i finansijsku podršku do 15.000 CHF za ubrzan razvoj inovativne ideje i proboj na globalno tržište. Prijave su otvorene do 28.12.2021. u ponoć.

ZenHire razvija B2B aplikaciju namenjenu HR stručnjacima da brže i kvalitetnije selektuju kandidate za posao, uz uštedu do 80 odsto vremena koje se sada u proseku troši na ove procedure. Softver će moći da komunicira posebno sa svakim kandidatom, da na osnovu toga šalje personalizovane informacije i putem AI tehnologije pronalazi one koji su se ne samo najbolje pokazali na razgovoru, već iza sebe imaju i rezultate koji potvrđuju da kvalitetno rade svoj posao u dužem periodu.
Da steknu jasniju perspektivu o tržištu posebno im je značila mentoska podrška na programu Raising Starts. Sa nama su podelili kako su prepoznali svoju šansu u rastućoj potražnji za digitalizacijom u HR-u, svoje ključne prednosti i šta dalje.

U poslednje vreme veliki je broj rešenja u HR industriji. Vi ćete “angažovati” AI u tome. Šta je bio ključni pokazatelj da postoji potreba za vašim proizvodom/uslugom na tržištu?

Iz našeg istraživanja tržišta shvatili smo da više od 80% startupa i malih i srednjih preduzeća koristi excel file-ove za praćenje procesa zapošljavanja i time gubi jako veliku količinu vremena na ono što bi inače moglo biti automatizovano. Kod velikih korporacija situacija je drugačija, mada čak i oni koriste 20 godina staru tehnologiju za filtriranje top talenata. Ključni pokazatelj su bili razgovori sa HR kadrom koji su nam pokazali da oni jednostavno nemaju vremena da intervjuišu sve kandidate i pošalju personalizovan feedback svima, što potvrdjuje i veliki broj nezadovoljnih aplikanata.

Kako biste najjednostavnije objasnili kakav proizvod razvijate?

Šta vas izdvaja od sličnih rešenja, koji “problem/bol” korisnika rešava?

Izdvaja nas to što će naš softver moći da vrši unikatnu konverzaciju sa aplikantom, šalje personalizovan feedback i putem AI tehnologije pronalazi kandidate koji se ne samo intervjuišu kvalitetno već dugoročno dobro rade svoj posao (korelisaćemo long-term performance podatke sa podacima iz intervjua).

Kako procenjujete konkurenciju i njene prednosti, da li imate plan kako ćete se izboriti za svoju tržišnu poziciju?

Konkurencija postoji ali nema trenutno dvosmernih AI rešenja koja će u potpunosti zameniti ljude u procesu intervjuisanja. Takođe, konkurencija ima rešenja koja samo analiziraju podatke iz prve runde intervjua, bez da te podatke koreliše sa dugoročnim performansama kandidata, a to je upravo i naš USP.

Koja tržišta vidite kao najperspektivnija?

Tržišta engleskog govornog područja, Velika Britanija i Amerika.

Šta će biti najveći izazovi u narednom periodu?

Istrenirati algoritam veštačke inteligencije tako da autonomno preuzme prvu rundu intervjua sa zadovoljavajućom preciznošću.

Kako ste iskoristili podršku dobijenu na programu RS?

Podrška je bila zaista izvrsna, pogotovo u mentorskom delu. Dobili smo jako puno korisnih saveta i proširili perspektivu o tržištu. Sada nam je mnogo jasnije šta treba da radimo. Finansijski deo smo iskoristili za razvoj aplikacije.

Koliko je mentorska podrška važna u ranim fazama razvoja?

Ekstremno je važna. Najviše vremena se gubi na pivotiranje i besmislene business modele. Krenuti pravim smerom od samog starta je krucijalno.

Šta je vaš sledeći korak u razvoju proizvoda?

Testiranje aplikacije sa early adopters-ima i otpočinjanje implementacije veštačke inteligencije.

Kakvi su dalji planovi u pogledu novih investicija i gde tražite potencijalne investitore?

Imamo u planu investitore. Tražićemo ih u velikoj britaniji jer planiramo da napravimo UK-Srbija hibrid gde će nam biznis biti u UK a R&D u Srbiji.