Иновативна решења пет српских стартапа пред инвеститорима у Дубаију - Ово су победници локалног AIM Startup такмичења у организацији НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Inovativna rešenja pet srpskih startapa pred investitorima u Dubaiju – Ovo su pobednici lokalnog AIM Startup takmičenja u organizaciji NTP Beograd

Startapi Smart Watering, Kagera AI, Tannera Technologies, Kredium i Natura Eco, izabrani su kao najboljih 5 na loklanom AIM Startup takmičenju, koje je Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) organizovao u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

Lokalni pobednici predstaviće svoje inovativne proizvode i usluge globalnoj publici i investitorima na prestižnom investicionom skupu AIM 2022, od 29. do 31. marta u okviru svetske izložbe Expo2020 u Dubaiju, što je izvanredna prilika da uvećaju globalnu vidljivost, otvore vrata novih tržišta, prikupe dodatni kapital i uspostave nove poslovne kontakte. Startapi iz Srbije dobili su priliku da učestvuju i u završnici globalnog AIM Startup takmičenja, s tim da je najbolje rangiran tim na lokalnom takmičenju – Smart Watering, obezbedio direktan plasman u finale, dok će se preostala četiri startapa boriti u pitch takmičenju za kvalifikaciju u veliko finale.

Izabrani startapi iz Srbije razvijaju inovacije u oblasti agro-tech industrije (sistemi za pametno navodnjavanje), rešenje zasnovano na mašinskom učenju u energetskoj industriji, napredno hardversko rašenje za 5G infrastrukturu, digitalizaciju i internacionalizaciju hipoteka, kao i  u 3D printing-u. Oni su kao lokalni pobednici izabrani u veoma oštroj konkurenciji, među 29 startap kompanija koje su učestvovale na lokalnom AIM Startup takmičenju. Čestitamo svima na sjajnim prijavama, i u narednom periodu radićemo na sličnim inicijativama kako bismo podržali dalje jačanje lokalnog ekosistema, međunarodno umrežavanje i veću globalnu izloženost startapa iz Srbije.

Ovogodišnji The Annual Investment Meeting, jedanaesti po redu, još jednom će biti mesto susreta korporativnih lidera, predstavnika kapitala, regionalnih i međunarodnih investitora, preduzetnika, vodećih akademskih i investicionih stručnjaka i visokih vladinih zvaničnika i donosioca odluka, a događaj će zbog epidemiološke sitacije biti hibridnog tipa. Tema ovogodišnjeg izdanja je „Ulaganje u održive inovacije za uspešnu budućnost“. Do sada je ovaj prestižni skup okupio više od 124.000 posetilaca, oko 3.500 izlagača i suizlagača kao i preko 1.800 govornika iz 160 zemalja sveta.