NTP Beograd na Dunavskom biznis forumu u Banja Luci

O značaju naučno-tehnoloških parkova za lokalni i regionalni razvoj, te podsticanju mladih na tehnološko preduzetništvo govorili smo na Dunavskom biznis forumu održanom 27. aprila u Banja Luci.

U panel diskusiji „Poslovna infrastruktura – tehnološki parkovi“, Bojan Milenković iz NTP Beograd je sa drugim učesnicima panela, predstavnicima tehnoloških parkova Niš i Novi Sad, grada Novog Sada i UNDP BiH, govorio o bottom up pristupu, sa fokusom na lokalne uslove za podsticanje razvoja inovacija i usluga koje naučno-tehnološki parkovi obezbeđuju kompanijama članicama u ubrzanom razvoju.

Bilo je reči o važnosti NTP-ova u razvoju startap ekosistema i da su oni mnogo više od „lepih objekata“. Bojan je predstavio i usluge i programe koje NTP Beograd razvija za svoje kompanije članice – od administrativne podrške do povezivanja sa investitorima, potencijalnim partnerima, obukama o razvoju biznisa i finansiranju razvoja inovacija u najranijim fazama.

Dunavski biznis forum promoviše Dunavsku strategiju, a ciljevi su usmereni na povezivanje ljudi, ideja, tržišta i njihovih potreba.