Ово су стартапи који настављају учешће у другој фази Raising Starts програма  - Naučno-tehnološki park Beograd

Ovo su startapi koji nastavljaju učešće u drugoj fazi Raising Starts programa 

Dvadeseti tri startapa dobiće dalju podršku za ubrzan razvoj u okviru druge faze programa Raising Starts 2.0: Ambrozer, Attention Getter, Arch, BIBO, By Tech, Capsule Game Studio, Collabwriting, Farma Inova, Farmbot, Džigzi, LetzPlay, MatchIT, Meeliana, Natural Factory, ProShot, Safe Waste, SAVEMA, Smartsy, Sport Up, Stambeni savetnik, The Social Formula, VAH, WizArt, Zlatni start

Svakom od timova biće dodeljen stručni i biznis mentor, u zavisnosti od specifičnih potreba startapa, sa kojima će u narednih 6 meseci raditi na postavljenim ciljevima i daljem razvoju u okviru individualnih sesija. Očekuju ih i dodatne specijalizovane obuke u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa, peer-to-peer umrežavanje sa drugim startap osnivačima, investitorima i ekspertima iz zajednice, a timovi dobijaju i do 15.000 CHF (bez učešća, no equity) za ubrzan razvoj svoje inovacije.

Finansiranje u okviru programa namenjeno je za pokrivanje troškova u izradi prototipa, razvoju biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Podsetimo, na drugom pozivu za Raising Starts program za učešće u prvoj fazi izabrano je 45 timova. Tokom ove faze učesnici su ovladali znanjima u pogledu sticanja poslovnih veština, tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, kao i u oblasti zaštite prava intelektualne svojine, u bliskoj saradnji sa Švajcarskim saveznim institutom za intelektualnu svojinu koji je aktivan na programu, i Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije predstavili su na DemoDay-u svoje ideje pred Komisijom za odabir, koja je odlučila kojih 24 startapa je svojim radom i pristupom pokazalo najveći potencijal za komercijalizaciju svoje ideje i osvajanje globalnog tržišta, a koji će nastaviti učešće u programu u okviru Faze 2.

Čestitamo svim startapima, učesnicima programa, na sjajnim idejama, posvećenosti i pitch-evima, a posebno izabranim učesnicima Faze 2!

Raising Starts je prvi pre-seed program u Srbiji, koji startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja donosi i stručni i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga, na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd uz podršku Vlade Švajcarske,  u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, u okviru  projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

Na prvom javnom pozivu za Raising Starts program krajem 2020. godine od 183 prijavljenih timova, njih 13 je dobilo stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih ideja. Kroz više javnih poziva, Raising Starts će do kraja Projekta podržati osnivanje i razvoj do 100 novih startap kompanija u regionima Beograda, Niša i Čačka.