2022 recap&2023 resolutions: Јуре Галић, извршни директор за развој пословања и маркетинг у NOVELIC - Naučno-tehnološki park Beograd

2022 recap&2023 resolutions: Jure Galić, izvršni direktor za razvoj poslovanja i marketing u NOVELIC

Pitali smo članove kompanija iz zajednice po čemu će pamtiti 2022. i koje su novogodišnje rezolucije ispisali za 2023. godinu.

Šta je po prvi put u 2022. uradio Jure Galić izvršni direktor za razvoj poslovanja i marketing u NOVELIC, i kakve planove on lično i NOVELIC imaju za godinu pred nama, pročitajte u nastavku.

U susret 2023, koja je tvoja najznačajnija novogodišnja rezolucija?

– Lična – da se izmestim iz Beograda. Vraćaću se svakodnevno u veliki grad, ali dočekivaću porodicu i prijatelje u novoj sredini.

Po čemu ćeš pamtiti 2022?

– Po putovanjima naravno, i poslovnim i privatnim. Po prvi put sam vozio levom stranom i bilo je prilično jednostavno. Prvi put sam posetio i Salone del Mobile u Milanu, i sada ću ići na svaki, veličanstveno iskustvo. Definitivno i godina podkasta za mene, stalno istražujem i slušam. Još jedna godina u kojoj nisam naučio španski. I dalje nisam ni jednu pečurku ubrao, ali sam u 2022 većinu spremio.

Najznačajniji događaj za NOVELIC u 2022. i šta priželjkujete u Novoj godini?

– Proslavili smo 10 godina kompanije, skok od 5 do 150+ zaposlenih u tom periodu. Otvorili smo razvojni centar u NT Parku Novi Sad. Lansirali smo naš prvi proizvod – RIOT100 – radarski senzor za detekciju prisustva i pokreta ljudi i aktivaciju/kontrolu pametnog osvetljenja. Nema više mahanja rukom kada se automatsko svetlo iznenada ugasi, naš senzor uvek zna kada ste tu. Vratili smo se napokon na sajmove i konferencije u 2022 i NOVELIC senzor za praćenje putnika u kabini vozila, ACAM, imao je svetsku premijeru. Spreman je za start proizvodnje u 2024. Omogućiće funkciju koja će biti obavezna u automobilima koji se prodaju u EU – sprečavanje zaboravljanja deteta nakon što roditelji napuste vozilo. To se nažalost događa i više ne sme. Pored toga, senzor detektuje putnike na sedištima i štiti prostor vozila od provalnika. U 2023 se naravno nadamo nastavku zdravog rasta. Istraživaćemo još detaljnije tržite, praviti smislene proizvode, graditi kvalitetnu kompanijsku kulturu.

Šta bi poželeo kompanijama iz NTP zajednice u 2023?

– Da ulažu u marketing, otvaraju kanale prodaje, jačaju tim. Te aktivnosti ponekad zakasne, a ispostave se kao ključne za fazu rasta.