Ови стартапи настављају учешће у Фази 2 Raising Starts 3.0 - Naučno-tehnološki park Beograd

Ovi startapi nastavljaju učešće u Fazi 2 Raising Starts 3.0

Novih devetnaest startapa dobiće dalju podršku za ubrzan razvoj u okviru druge faze trećeg ciklusa Raising Starts programa: a-Company, BioLat, Bohemian pulp, FoodBioMonitor, Digital Ronin, FAP, Hireclass, Optimus, InLudis, Kripto Šume, mRising, NajMentor, Ralph, RecRobot, Remote Santa, Sezonac, Shosha Games, Qredible i Veles Sense.

Svakom od timova u nastavku programa biće dodeljen stručni i biznis mentor, u zavisnosti od specifičnih potreba startapa, sa kojima će u narednih 6 meseci raditi na postavljenim ciljevima i daljem razvoju u okviru individualnih sesija. Očekuju ih i dodatne specijalizovane obuke u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa, peer-to-peer umrežavanje sa drugim startap osnivačima, investitorima i ekspertima iz zajednice, a timovi će dobiti i finansijsku podršku do 20.000 CHF (bez učešća, no equity) za ubrzan razvoj svoje inovacije.

Finansijska podrška u okviru programa namenjena je za pokrivanje troškova u izradi prototipa, razvoju biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Na trećem javnom pozivu za Raising Starts program stiglo je rekordnih više od 200 prijava, a 37 timova izabrano je za učešće u prvoj fazi programa. Tokom intenzivnih mesec dana obuka i radionica, startapi su ovladali znanjima u pogledu sticanja poslovnih veština, tržišne validacije problema i karakteristika samih inovativnih proizvoda/usluga, kao i u oblasti zaštite prava intelektualne svojine, u bliskoj saradnji sa Švajcarskim saveznim institutom za intelektualnu svojinu koji je aktivan na programu, i Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Na kraju Faze 1, timovi i kompanije predstavili su na DemoDay-u svoje ideje pred Komisijom za odabir, koja je donela nimalo laku odluku koji startapi dobijaju dalju podršku kroz fazu 2 programa, a koji su svojim radom i pristupom pokazali najveći potencijal za komercijalizaciju svoje ideje i osvajanje globalnog tržišta.

Čestitamo svim startapima, učesnicima programa, na sjajnim idejama, posvećenosti i pitch-evima, a posebno izabranim učesnicima Faze 2!

Raising Startsje prvi pre-seed program u Srbiji, koji startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja donosi i stručni i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga, na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

Program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak, u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

Kroz prva dva javna poziva za Raising Starts program, 36 novoosnovanih startapa dobilo je stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih ideja. Od njih, gotovo polovina podigla je za vreme učešća u programu i nove investicije.