Трећи дан Circle U. конференције Универзитета у Београду у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Treći dan Circle U. konferencije Univerziteta u Beogradu u NTP Beograd

Naučno-tehnološki park Beograd bio je domaćin trećeg dana međunarodne konferencije “Klimatske promene i studensko preduzetništvo: od akademije do politike” (“Climate Change and Student Entrepreneurship: From Academia to Policy “) koju Univerzitet u Beogradu organizuje u okviru Evropske univerzitetske alijanse Circle U.

Jedan od najvećih akademskih događaja u Evropi ove godine, organizovan je od 15. do 17. maja na Univerzitetu u Beogradu, koji je jedini univerzitet iz jugoistočne Evrope član prestižne alijanse.

Konferencija na Univerzitetu okupila je učesnike sa univerziteta i iz akademskih institucija iz 15 zemalja, koji su posetili danas i NTP Beograd. Učesnicima su trećeg dana konferencije u NTP Beograd predstavljene usluge i programi podrške inovativnim kompanijama prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji, sa posebnim osvrtom na studenstski startap kamp ParkUP! i prvi pre-seed akcelerator u Srbiji Raising Starts. Predstavljene su i bliže aktivnosti i saradnja sa Univerzitetom na podizanju svesti o tehnološkom preduzetništvu među studentima, kao i Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu (BITF).

U nastavku konferencije održana su i predavanja na temu zdravlja i inovacija, kao i dodela nagrada Circle U. Prize for Interdisciplinary Research (ICUP).