Connect Days 2023 у НТП Београд окупио стартапе, менторе и инвеститоре из заједнице - Naučno-tehnološki park Beograd

Connect Days 2023 u NTP Beograd okupio startape, mentore i investitore iz zajednice

Posebna pokretačka snaga startapima je podrška i rad sa mentorima sa globalnim iskustvom u razvoju inovativnih biznisa!

Na ovogodišnjem mentorskom okupljanju u NTP Beograd 25. i 26. maja, još jednom smo okupili neverovatnu ekipu eksperata i mentora na našim programima, koji su kroz otvorenu razmenu u prethodna dva dana, podelili primere podrške i razvoja iz inovacionih ekosistema iz kojih dolaze – od Izraela, preko Slovenije i Austrije, do UK-a. To se pokazalo kao odličan pristup u generisanju novih ideja kako podržati startape i osnažiti ih za nova tržišta i investicione prilike.

Obeležili smo i početak faze 2 trećeg ciklusa Raising Starts programa, i odradili matching startapa i mentora kroz vrlo efikasan i produktivan speed-dating i networking sesije. Od serijskih preduzetnika, uspešnih founder-a, investitora i predstavnika VC fondova, neprocenjiv je feedback koji su startapi dobili.

Pet startapa iz zajednice i ekosistema:  Invt, Data do, Dresos, Treesury i Remote Santa, imalo je priliku i da pred ovom grupom mentora i investitora direktno pitch-uje.

O promenama na VX tržištu, efektima krize i kraha SVB i Credit Suisse, trendovima za kakvim kompanijama tragaju VC-jevi i sazrevanju VC zajednice u regionu, na radnom sastanku posvećenom finansiranju i investicijama u startape, diskutovali su Vuk Lau (Silicon Gardens Fund), Todor Breshkov (LAUNCHub Ventures),  Dušica Lukač (DL Capital Partners Ltd) i Miloš Kujović (South Central Ventures)

Bavili smo se i iznalaženjem načina za bolju i dalju podršku science-based startapima i održali sjajan meetup o sports-tech startapima sa našim izraelskim partnerom Colosseum Sport.

Osnaživanje, konekcije, razmena – učimo i zajedno rastemo kroz zajednicu!

Connect Days 2023 organizovani su u okviru projekta „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“ koji NTP Beograd sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.