Велике вести чланице Joberty - Излазак на глобално тржиште и AI matching систем запошљавања - Naučno-tehnološki park Beograd

Velike vesti članice Joberty – Izlazak na globalno tržište i AI matching sistem zapošljavanja

Deljenje karijernog iskustva, ideja i znanja među IT profesionalcima, spajanje kandidata sa kompanijama po njihovoj meri, podizanje transparentnosti u IT svetu – neki su od fokusa Joberty tima i oni se nisu promenili.

Ali šta jeste?

Svoj rad podižu na GLOBALNI nivo!

Počevši od ovog septembra, platforma Joberty koja broji više od 100.000 korisnika, biće dostupna u svim zemljama sveta i povezivati programere i IT kompanije širom planete. Nakon što su se prvobitno pozicionirali na 6 tržišta regiona, sada svoju platformu podižu na još viši, globalni nivo. Ono što će sada biti na raspolaganju svim korisnicima, jeste istraživanje recenzija, poslova, kompanija i plata u IT-u, van granica svoje zemlje, pretraživanje opcija remote rada u regionu, ali i na globalu, kao i diskusije u okviru internacionalne IT zajednice.

Još jedna od velikih novina na kojima je Joberty radio mesecima unazad jeste razvoj AI matching sistema zapošljavanja. Pažljivo osmišljeni algoritam, nazvan “Perfect match”, ima za cilj spajanje kandidata i kompanija koji su baš po međusobnoj meri.

Šta to zapravo znači?

Kandidati će imati priliku da do detalja opišu svoj profil, preferencije po pitanju kulture kompanije, projekata, tehnologija, plate i benefita, načina rada i svog daljeg razvoja. Sa druge strane, kompanije će i dalje oglašavati pozicije sa jasno definisanim potrebama u smislu veština i senioriteta koji bi kandidat trebalo da poseduje. Ono u čemu sada Joberty AI sistem pravi razliku jeste to što će povećati šansu da kandidati pronađu kompaniju koja im zaista odgovara, a kompanijama da formiraju još bolje timove.

– Nekada zapravo naša potraga za poslovnom prilikom nije u skladu sa vrednostima koje očekujemo od kompanije ili je vođena samo jednim delom kriterijuma. Ono gde mi želimo da pomognemo jeste da kandidate u toku potrage podsetimo na šta je sve bitno obratiti pažnju da bi njihovo celokupno poslovno iskustvo ocenili na visokom nivou i da bi pronašli kompaniju koja je najbolja opcija za njih – kažu iz Joberty-a.

– Od sada će korisnici nakon ispunjavanja svog profila na Joberty-u dobiti jasne preporuke za poslovne prilike i kompanije koje su u skladu sa njihovim željama, ali ne samo u smislu radne pozicije i plate. Naša misija je da pomognemo programerima da donose bolje karijerne odluke, a novine koje donosimo su još jedan od koraka u tom smeru”.

Joberty je platforma za zapošljavanje i razmenu iskustava o radu u IT sektoru. Kompanija je osnovana 2019. godine i posluje u 6 zemalja jugoistočne Evrope.
Platformu koristi više od 100.000 korisnika i 2.000 IT kompanija. Misija Joberty-a je da pomogne programerima da donose bolje karijerne odluke, a IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate za svoja radna mesta.