Делегација кинеског Анхуи технолошког универзитета посетила НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Delegacija kineskog Anhui tehnološkog univerziteta posetila NTP Beograd

Delegacija Anhui tehnološkog univerziteta (Anhui University of Technology – AHUT) iz istoimene kineske provincije, posetila je danas Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd). Razgovaralo se o modelima podrške razvoju inovacja i razmenjena su značajna međusobna iskustva i prakse za dalji razvoj sistema podrške.

Poseta NTP Beograd organizovana je u okviru posete visoke kineske delegacije Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u sklopu inicijative kineske strane za dalju konkretizaciju saradnje u oblasti istraživanja, obrazovanja, kao i interakcije sa industrijom.

NTP Beograd predstavio je gostima razvojni put i rastuću zajednicu prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji, koji u razvoju programa i usluga podrške inovacijama i tehnološkom preduzetništvu, održava i podstiče bliske veze i saradnju sa univerzitetima, naučnim institutima i istraživačkim laboratorijama širom zemlje. Predstavnici kineske delegacije podelili su informacije o svom sistemu saradnje univerziteta i ntp-ova u nauci i inovacijama.

Među kineskom delegacijom bili su predsednik Tehnološkog univerziteta Anhui, zamenik direktora Odeljenja za nauku i tehnologiju provincije Anhui, predstavnici instituta, naučnih biroa i profesori sa ovog univerziteta.

Anhui provincija nalazi se u neposrednoj blizini Šangaja i Nankinga. Sa 80 miliona stanovnika ekonomski je među najsnažnijim u Kini, sa izuzetno razvijenom industrijskom i istraživačko-obrazovnom bazom.