2023 recap&2024 resolutions: Иван Глигоријевић, CEO и кооснивач mBrainTrain - Naučno-tehnološki park Beograd

2023 recap&2024 resolutions: Ivan Gligorijević, CEO i koosnivač mBrainTrain

Pitali smo neke od osnivača iz zajednice po čemu će pamtiti 2023. godinu i koje su novogodišnje rezolucije ispisali za 2024.

Uređaj kompanije mBrainTrain ove godine stigao je i do svemira, a od 2024. očekuju da prilagode organizaciju rastu koji su imali u prethodnom periodu. Šta još priželjkuju od godine pred nama, podelio nam je Ivan Gligorijević, jedan od osnivača ove kompanije.

U susret 2024. koja je tvoja najznačajnija novogodišnja rezolucija?

– Da više pažnje obratim na sebe 🙂 Što se tiče mbt-a, da se preselimo u veći prostor, malo smo se proširili, i timski i ja lično kaže vaga 🙂

Po čemu ćeš pamtiti 2023?

– Po dve stvari: mom putu u Ameriku gde sam obišao 23 savezne države u potrazi za istinom – kako žive i razmišljaju naši klijenti; i po najznačajnijoj konferenciji posvećenoj mobilnom EEGu (čitanju moždane aktivnosti) koju smo organizovali u Beogradu i doveli nabolje svetske naučnike iz Amerike, Nemačke, Japana, Engleske, Francuske i mnogih drugih mesta. Otvorili smo je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti 13. septembra a Beograd tih dana je bio prestonica svetske neuronauke u toj oblasti. Stvarno smo ponosni na to.

Najznačajniji događaj za mBrainTrain u 2023, i šta priželjkujete od naredne godine?

– Najznačajniji događaj za nas je svakako let i korišćenje naših uređaja na međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Zamislite da neko ko ima skoro neograničena sredstva izabere vas umesto bilo kog drugog rešenja na svetu – to je pravi dokaz kvaliteta. Šta priželjkujemo od naredne godine je da se nađemo i na Kineskoj svemirskoj stanici pa da kompletiramo nisku zemljinu orbitu 🙂 Šalim se, ali naravno nije nemoguće 🙂 Od ostalih stvari očekujem da prilagodimo organizaciju rastu koji smo imali u prethodnom periodu – jer su se neke procedure brzo menjale i to je prošlo kao „talas“ i izazvalo izvesno naprezanje.

Novogodišnja poruka kompanijama iz NTP zajednice?

– Da istraju ali pametno – prošlo je vreme „jeftinih“ para i sada smo opet na starom modelu – prodaj skuplje, napravi jeftinije i živi od te razlike 🙂 Tako da, ja mislim da treba verovati u ideje, ali i u instinkte, sebe i drugih ljudi. Budite ambiciozni i ne plašite se uspeha, ali osigurajte da to što radite ima smisla i da će ljudi da izaberu da to plate.