Подршка истраживачима и студентима - Представљен Иновациони инкубатор ЕТФ-а - Naučno-tehnološki park Beograd

Podrška istraživačima i studentima – Predstavljen Inovacioni inkubator ETF-a

Danas je na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) u Beogradu predstavljen Inovacioni inkubator ETF-a koji za cilj ima podršku i pomoć pojedincima i timovima sa ovog fakulteta u razvoju inovativnih ideja. Inovacioni inkubator ETFa se kao projekat realizuje u saradnji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Inovacionog centra ETF-a i Naučno-tehnološkog parka Beograd, u okviru Programa formiranja i razvoja inovacionih inkubatora u naučno-istraživačkim organizacijama (NIO) u Republici Srbiji podržanom i kreiranom od starne Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

O važnosti Inkubatora i načinu njegovog rada, na zvaničnom predstavljanju, govorili su predstavnici uključenih institucija, uz poziv studentima i istraživačima da se jave inkubatoru za podršku u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga.

Kako je istaknuto na predstavljanju, korisnicima usluga Inkubatora biće pružena podrška u vidu obuka i radionica na temu razvoja startap ideja, zaštite intelektualne svojine, razvoja marketing strategija, pripreme za prijavu na programe za dobijanje finansijskih sredstava, kao i podrška iskusnih mentora iz mreže ETF-a, ICEF-a i NTP Beograd. Timovima će biti pružena i podrška za registraciju pravnih lica, a kroz aktivnosti će se dosta raditi na umrežavanju sa drugim istraživačima, timovima i zainteresovanim kompanijama.

Startap timovi kojima je potrebna podrška u razvoju inovativnih ideja mogu se javiti na mejl inovacioni.inkubator@etf.bg.ac.rs.