Нови Build2Lead scaleup програм подршке НТП Београд - Унапређење менаџерских вештина за инжењере лидере тимова - Naučno-tehnološki park Beograd

Novi Build2Lead scaleup program podrške NTP Beograd – Unapređenje menadžerskih veština za inženjere lidere timova

Sedam startapa i tehnoloških kompanija iz zajednice NTP Beograd započelo je juče prve radionice u okviru Build2Lead  našeg novog programa podrške namenjenog osnaživanju menadžerskih veština inženjera, bilo da je reč o inženjerima osnivačima startapa ili inženjerima u tehnološkim kompanijama koji preuzimaju liderske role, u procesu brzog rasta i usložnjavanja internih procesa.

Program je nastao kao odgovor na postojeći jaz u ekosistemu i potrebu da se unaprede menadžerske veštine lidera timova koji imaju izražena tehnička znanja i veštine, a potrebno im je da dodatno ovladaju veštinama vođenja i upravljanja. Kao takav potpuno je novi vid podške inovativnim tehnološkim kompanijama u ekosistemu.

Učesnici prvog ciklusa programa dolaze iz kompanija B2Bee, Tannera Technologies, mBrainTrain, Charge&Go, Joberty Technologies, EuroCons i AmetiqLabs. Oni će tokom 3 faze proći kroz radionice Adižes instituta posvećene ličnom razvoju, komunikaciji i veštinama rukovođenja, uključujući i profilisanje svakog od njih u cilju daljeg profesionalnog razvoja. Dalje ih očekuju individualna savetovanja u skladu sa mapiranim menadžment izazovima, i u poslednjoj fazi masterclass – umrežavanje sa iskusnim menadžerima koji će im preneti svoja iskustva u unapređenju svojih liderskih veština i rola.

Inicijalni ciklus Build2Lead programa namenjen je samo kompanijama članicama NTP Beograd. Već naredni, koji je takođe planiran u 2024. godini, biće otvoren za sve startape i tehnološke kompanije iz lokalnog inovacionog ekosistema.

Naučno-trehnološki park Beograd mapirao je izazove, pokrenuo inicijativu i dizajnirao Build2Lead program u saradnji sa Adižes institutom, uz finansijsku podršku EBRD kroz Star Venture program na Zapadnom Balkanu (Star Venture program vodi EBRD, a zajedno ga finansira Luksemburg kroz EBRD Small Business Impact Fund i EU – Fond za razvoj preduzeća i inovacije na zapadnom Balkanu, EDIF).

Build2Lead program se sprovodi u okviru scaleup usluga podrške NTP Beograd startapima i tehnološkim kompanijama, kroz aktivnosti čija je realizacija podržana i u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, uz podršku Vlade Švajcarske.