Висока делегација швајцарског SECO у посети НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Visoka delegacija švajcarskog SECO u poseti NTP Beograd

Početkom ove nedelje imali smo veliko zadovoljstvo da ugostimo visoku delegaciju švajcarskog State Secreteriat of Economic Affairs (SECO) i dodatno potvrdimo i osnažimo dugogodišnje partnerstvo sa NTP Beograd.
Ispred SECO NTP Beograd su posetili Monica Rubiolo, Head of Trade Promotion i Dominik Abry, Programme Manager, i bila je čast predstaviti im zajednicu i sjajne rezultate i aktivnosti na projektu Tehnopark Srbija 2 iRaising Starts programu.

Tokom posete, delegacija se upoznala sa nekoliko kompanija iz zajednice NTP Beograd i njihovim inovativnim proizvodima: Desing, TERMOVENT, UrbiGrow, Phytonet, kao i nekim od startapa podržanim kroz Raising Starts program: Collabwriting, Bohemian Pulp, SOTER Robotics, . Imali su i priliku da prisustvuju grupnoj radionici o mentorstvu i upoznaju neke od mentora koje rade sa startapima u okviru Raising Starts akceleratora.

Zajedno sa delegacijom iz SECO, bili su i predstavnici Švajcarske kancelarije za saradnju u Beogradu i Švajcarskog federalnog instituta za intelektualnu svojinu.

Zahvalni smo na neprocenjivoj podršci švajcarskim partnerima i radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima na jačanju startap ekosistema u Srbiji.