Свечано је отворен ИНОБИОМ - Иновациони Инкубатор Биолошког факултета Универзитета у Београду - Naučno-tehnološki park Beograd

Svečano je otvoren INOBIOM – Inovacioni Inkubator Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

U subotu, 11.05.2023.godine u Institutu za botaniku i Botaničkoj bašti „Jevremovac“, svečano je otvoren INOBIOM, Inovacioni Inkubator Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji ima za cilj podršku i pomoć pojedincima i timovima sa ovog fakulteta u razvoju inovativnih proizvoda i ideja. Inovacioni inkubator Biološkog fakulteta se kao projekat realizuje u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, Naučno tehnološkim parkom Beograd, Institutom za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo i Tehnološko-metalurškim fakultetom u okviru Programa formiranja i razvoja inovacionih inkubatora u naučno-istraživačkim organizacijama (NIO) u Republici Srbiji podržanom i kreiranom od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

O značaju Inovacionog Inkubatora u razvoju startap ekosistema i načinu njegovog rada, na zvaničnom predstavljanju, govorili su predstavnici ovih institucija, uz poziv studentima i istraživačima da se jave inkubatoru za podršku u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga. U okviru programa, gostima su se predstavili i startapi iz oblasti biotehnologija.

Kako je istaknuto na predstavljanju, korisnicima usluga Inkubatora biće pružena podrška kroz različite programe za razvoj startap ideja i predstavljen je prvi rezultat Inkubatora koji se ogleda u uspehu startap tima sa Biološkog fakulteta koji je dobio podršku programa Smart Start Fonda za inovacionu delatnost u poslednjem pozivu.