Одржана "FIRST Lego" лига - Naučno-tehnološki park Beograd

Održana “FIRST Lego” liga

Održana "FIRST Lego" liga 3

U Naučno-tehnološkom parku Beograd održavan je državni turnir FIRST Lego League “Životinjski Saveznici”. 16 timova iz cele Srbije se nadmeće sa svojim naučnim projektima na temu saradnje ljudi i životinja, u programiranju autonomnih Lego robota i timskom radu.

FIRST Lego League je međunarodni program koji postoji od 1998. godine i osmišljen je od strane LEGO Education i američke fondacije FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) kako bi decu uzrasta 9-16 godina zainteresovao za karijeru u naučno-tehnološkim poljima. Na globalnom nivou, ove godine u Programu učestvuje oko 250.000 dece i Srbija je 86. država koja se uključila u Program.

Program na teritoriji Srbije organizuje Udruženje EduLab, čiju realizaciju su pomogli Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Naučno-tehnološki park Beograd, Kreativni Centar, Prometheus Technologies d.o.o. i Lego Klub Skockani.

Naučno-tehnološki park Beograd se posle samo godinu dana postojanja razvio u novo tehnološko jezgro grada koje okuplja 44 inovativne, razvojno-tehnološke kompanije, sa proizvodima/uslugama atraktivnim na globalnom tržištu, gde se inicijative koje se odnose na podsticanje preduzetništva i kreativnog stvaralaštva kod mladih ubrajaju u veoma bitne aktivnosti u svakodnevnom funkcionisanju.