Свечано потписана прва група уговора за чланство у НТПБ - Naučno-tehnološki park Beograd

Svečano potpisana prva grupa ugovora za članstvo u NTPB

First contracts for membership in STP Belgrade signed 3

Svečano potpisivanje ugovora prve grupe kompanija Naučno-tehnološkog parka Beograd organizovano je u sredu, 2.3.2016. godine u prostorijama kompleksa na Zvezdari, uz prisustvo predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnika Grada Beograda, kao i drugih gostiju NTP Beograd. Ovom prilikom je ugovore o pružanju infrastrukturnih i stručnih usluga u NTP Beograd potpisalo 6 tehnološko razvojnih kompanija.

Prvim javnim pozivom tehnološko razvojnim kompanijama za članstvo u NTP Beograd odabrano je 13 kompanija, koje su evaluirane na osnovu svojih inovacionih potencijala, kao i potencijala za izvoz i zapošljavanje. Prva grupa od 6 kompanija koja potpisuje ugovor planira da u ovoj godini zaposli preko 50 visokoobrazovanih kadrova i ima velike razvojne potencijale, a polovima ovih kompanija ima većinsko inostrano vlasništvo. Kompanije su uglavnom iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije.

Prisutnima su se obratili prof. dr Branko Bugarski, pomoćnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Dragomir Petronijević, član gradskog Veća Grada Beograda, prof. dr Ivanka Popović, Prorektor Univerziteta u Beogradu i Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd i tom prilikom su čestitali kompanijama i poželeli dobrodošlicu u NTP Beograd.

Spisak i kratak opis kompanija, novih članica NTP Beograd možete pogledati ovde.