Свечано потписана прва група уговора за чланство у НТПБ - Naučno-tehnološki park Beograd

Свечано потписана прва група уговора за чланство у НТПБ

First contracts for membership in STP Belgrade signed 3

Свечано потписивање уговора прве групе компанија Научно-технолошког парка Београд организовано је у среду, 2.3.2016. године у просторијама комплекса на Звездари, уз присуство представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представника Града Београда, као и других гостију НТП Београд. Овом приликом је уговоре о пружању инфраструктурних и стручних услуга у НТП Београд потписало 6 технолошко развојних компанија.

Првим јавним позивом технолошко развојним компанијама за чланство у НТП Београд одабрано је 13 компанија, које су евалуиране на основу својих иновационих потенцијала, као и потенцијала за извоз и запошљавање. Прва група од 6 компанија која потписује уговор планира да у овој години запосли преко 50 високообразованих кадрова и има велике развојне потенцијале, а половима ових компанија има већинско инострано власништво. Компаније су углавном из области информационо комуникационих технологија, енергетске ефикасности и прехрамбене технологије.

Присутнима су се обратили проф. др Бранко Бугарски, помоћник Министра просвете, науке и технолошког развоја, Драгомир Петронијевић, члан градског Већа Града Београда, проф. др Иванка Поповић, Проректор Универзитета у Београду и Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора НТП Београд и том приликом су честитали компанијама и пожелели добродошлицу у НТП Београд.

Списак и кратак опис компанија, нових чланица НТП Београд можете погледати овде.