Конференција поводом Дана безбедног интернета - Naučno-tehnološki park Beograd

Konferencija povodom Dana bezbednog interneta

Konferencija povodom Dana bezbednog interneta 3

U Naučno-tehnološkom parku Beograd danas je održana konferencija povodom Međunarodnog dana bezbednog interneta, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja je okupila predstavnike državne uprave koji su uključeni u pokretanje Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu a koji će početi sa radom 27. februara, kao i nevladine organizacije čiji su projekti odobreni na Javnom konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu sredstava za programe za razvoj informacionog društva.

Konferenciju su svečano otvorile Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Snežana Marković, savetnica za informaciono komunikacione tehnologije u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd.

Dan bezbednog interneta obeležava se u više od 120 zemalja širom sveta a samo u Evropi u njemu učestvuje 21 hiljada škola i 19,5 miliona ljudi. Pod sloganom „Menjajte se i ujedinite za bolji internet“ ove godine promoviše se bezbedna i pozitivna upotreba digitalnih tehnologija.

Učesnici su predstavili programe i aktivnosti za poboljšanje bezbednosti dece na internetu i razvoj digitalne pismenosti, u skladu sa ovogodišnjom porukom za Dan bezbednog interneta – „Budite promena: ujedinite se za bolji internet“, a predstavljena je i medijska kampanja za bezbednost dece na internetu.

Više informacija pogledajte ovde.