Конференција поводом Дана безбедног интернета - Naučno-tehnološki park Beograd

Конференција поводом Дана безбедног интернета

Конференција поводом Дана безбедног интернета 3

У Научно-технолошком парку Београд данас је одржана конференција поводом Међународног дана безбедног интернета, у организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, која је окупила представнике државне управе који су укључени у покретање Националног контакт центра за безбедност деце на интернету а који ће почети са радом 27. фебруара, као и невладине организације чији су пројекти одобрени на Јавном конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација за доделу средстава за програме за развој информационог друштва.

Конференцију су свечано отвориле Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Снежана Марковић, саветница за информационо комуникационе технологије у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд.

Дан безбедног интернета обележава се у више од 120 земаља широм света а само у Европи у њему учествује 21 хиљада школа и 19,5 милиона људи. Под слоганом „Мењајте се и уједините за бољи интернет“ ове године промовише се безбедна и позитивна употреба дигиталних технологија.

Учесници су представили програме и активности за побољшање безбедности деце на интернету и развој дигиталне писмености, у складу са овогодишњом поруком за Дан безбедног интернета – „Будите промена: уједините се за бољи интернет“, а представљена је и медијска кампања за безбедност деце на интернету.

Више информација погледајте овде.