sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Predstavnici srpske startap zajednice u poseti Sloveniji

Privredna komora Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Slovenije (Gospodarska zbornica Slovenije), organizovala je Poslovni forum Slovenija-Srbija u Ljubljani.
Nakon uvodnih reči predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, održane su panel diskusije u oblastima od zajedničkog interesa: digitalizacija ekonomije i države, zaštita životne sredine, turizam, startap okruženje i električna i metalska industrija. Za svaku oblast su održani paralelni paneli na kojima su učestovali predstavnici privrednih komora, vlasti i privrednici.
Naučno-tehnološki park Beograd predvodila je v.d. direktora, Gordana Danilović Grković, pored nje, Forumu su prisustvovali i predstavnici startap kompanija Digital Worx i Bitgear koje su članice NTP Beograd. Janko Pavlović i Dejan Dramićanin. Vlasnik i generalni direktor firme Digital Worx Janko Pavlović je rekao da njegova kompanija pravi pametna rešenja odnosno softvere za industriju i da su došli da vide kakve su šanse da se probiju na slovenačkom tržištu.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je razgovarao sa ministarkom obrazovanja Slovenije i da je jedna od tema bila okruženje za startap firme i nastavku saradnje u oblasti prosvete.
Razgovarano je sa Gospodarskom zbornicom Slovenije o mogućnostima dalje saradnje u regionu Zapadnog Balkana, posredstvom Komorskog investicionog foruma.