sren Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Представници српске стартап заједнице у посети Словенији

Привредна комора Србије, у сарадњи са Привредном комором Словеније (Господарска зборница Словеније), организовала је Пословни форум Словенија-Србија у Љубљани.
Након уводних речи председника Господарске зборнице Словеније Боштјана Горјупа и председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа, одржане су панел дискусије у областима од заједничког интереса: дигитализација економије и државе, заштита животне средине, туризам, стартап окружење и електрична и металска индустрија. За сваку област су одржани паралелни панели на којима су учестовали представници привредних комора, власти и привредници.
Научно-технолошки парк Београд предводила је в.д. директора, Гордана Даниловић Грковић, поред ње, Форуму су присуствовали и представници стартап компанија Digital Worx i Bitgear које су чланице НТП Београд. Јанко Павловић и Дејан Драмићанин. Власник и генерални директор фирме Digital Worx Јанко Павловић је рекао да његова компанија прави паметна решења односно софтвере за индустрију и да су дошли да виде какве су шансе да се пробију на словеначком тржишту.
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је рекао да је разговарао са министарком образовања Словеније и да је једна од тема била окружење за стартап фирме и наставку сарадње у области просвете.
Разговарано је са Господарском зборницом Словеније о могућностима даље сарадње у региону Западног Балкана, посредством Коморског инвестиционог форума.