“Инвестициона спремност иновационих пројеката у југоисточној Европи” - Naučno-tehnološki park Beograd

“Investiciona spremnost inovacionih projekata u jugoistočnoj Evropi”

Naučno-tehnološki park Beograd na “Investiciona spremnost inovacionih projekata u jugoistočnoj Evropi” u Zagrebu 1

Naučno-tehnološki park Beograd predstavio svoje programe podrške na panelu Program rasta kompanija” tokom događaja “Investiciona spremnost inovacionih projekata u jugoistočnoj Evropi” u Zagrebu 3-4. jula 2018 .

Radionicu  je organizovala Evropska komisija (DG JRC) u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Zagrebu, Centrom za transfer tehnologije i Hrvatskom agencijom za mala i srednja preduzeća, inovacije i investicije .

Ovaj događaj je istražio mehanizme podrške koji su neophodni za razvoj i povećanje inovacija u jugoistočnoj Evropi i razvoj projekata koji se mogu finansirati.

Glavni fokus ove radionice je razmena najboljih praksi u podršci spremnosti investiranja za tehnološko razvojne kompanije i pokretanja u jugoistočnoj Evropi i zapadnom Balkanu i razumievanje uslova za razvoj projekata koji se mogu birati. Predstavljene su političke inicijative, procesi implementacije, instrumenti i aktivnosti na izgradnji kapaciteta, kao i iskustva iz prve ruke i studije slučaja iz celog regiona i šire.

Očekuje se da će zaključci ovog događaja biti uključeni u širi politički razvoj i doprineti postojećim i prilagođenim instrumentima koji mogu šire podržati inovativne kompanije u toj oblasti.

Naučno-tehnološki park Beograd na “Investiciona spremnost inovacionih projekata u jugoistočnoj Evropi” u Zagrebu 4Naučno-tehnološki park Beograd na “Investiciona spremnost inovacionih projekata u jugoistočnoj Evropi” u Zagrebu 2Naučno-tehnološki park Beograd na “Investiciona spremnost inovacionih projekata u jugoistočnoj Evropi” u Zagrebu 3