Велике могућности за сарадњу Србије и Кине у области иновација и Четврте индустријске револуције - Naučno-tehnološki park Beograd

Velike mogućnosti za saradnju Srbije i Kine u oblasti inovacija i Četvrte industrijske revolucije

Velike mogućnosti za saradnju Srbije i Kine u oblasti inovacija i četvrte industrijske revolucije

Strateški značaj inicijative Pojas i put, njeni dometi, investicioni i infrastrukturni projekti i mogućnosti srpsko-kineske saradnje u okviru Četvrte industrijske revolucije bile su teme treće međunarodne konferencije Beogradski strateški dijalog – Inicijativa Pojas i put na Balkanu, koja je održana u ponedeljak 10. decembra.

Gordana Danilović Grković, v.d. direktora NTP Beograd učestvovala je na panelu o saradnji dve zemlje u okviru četvrte industrijske revolucije, na kome je istaknuto da je za Srbiju važno da bude spremna za ove procese, da se mnogo može naučiti od Kine i da su inovacije jedan od ključnih faktora razvoja regiona.

Na panelu su učestvovali i Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telkomunikacija, Mihailo Vesović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Gao Chao, Lanzhou Guangdong New Energy, Milan Aleksijević, pomoćnik generalnog direktora Telekom Srbija i Srećko Miodragović, Comtrade group.

Konferenciji su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador Kine u Srbiji, Li Mančang.