Велике могућности за сарадњу Србије и Кине у области иновација и Четврте индустријске револуције - Naučno-tehnološki park Beograd

Велике могућности за сарадњу Србије и Кине у области иновација и Четврте индустријске револуције

Велике могућности за сарадњу Србије и Кине у области иновација и четврте индустријске револуције

Стратешки значај иницијативе Појас и пут, њени домети, инвестициони и инфраструктурни пројекти и могућности српско-кинеске сарадње у оквиру Четврте индустријске револуције биле су теме треће међународне конференције Београдски стратешки дијалог – Иницијатива Појас и пут на Балкану, која је одржана у понедељак 10. децембра.

Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора НТП Београд учествовала је на панелу о сарадњи две земље у оквиру четврте индустријске револуције, на коме је истакнуто да је за Србију важно да буде спремна за ове процесе, да се много може научити од Kине и да су иновације један од кључних фактора развоја региона.

На панелу су учествовали и Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телкомуникација, Михаило Весовић, саветник председника Привредне коморе Србије, Gao Chao, Lanzhou Guangdong New Energy, Милан Алексијевић, помоћник генералног директора Телеком Србија и Срећко Миодраговић, Comtrade group.

Kонференцији су присуствовали и премијерка Србије Ана Брнабић и амбасадор Kине у Србији, Ли Манчанг.