sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Bez inovacija nema napretka – Zapažen panel „Od inovacije do transformacije” na Kopaonik biznis forumu

Bez inovacija nema napretka, a privreda zasnovana na znanju kroz razvoj inovacija biće u fokusu u budućnosti, zaključak je panela „Od inovacije do transformacije“ održanom danas na Kopaonik biznis forumu.

Učesnici panela bili su Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd, Perti Ikonen, ambasador Finske u Srbiji, Jan Kobler, partner u South Central Ventures, Vladeta Marjanović, predsednik Ekspertske komisije Fonda za inovacionu Delatnost i Ana Solecki, šef kancelarije Evropske investicione banke u Srbiji.

Na panelu se razgovaralo se o stanju u inovacionom eko sistemu, napretku koji je ostvaren i izazovima koji su pred nama, a istaknuto je da su izuzetno važni i napravljeni pomaci u regulatornom okviru. NJ.E. ambasador Finske u Beogradu naglasio je značaj  obrazovanja i  preduzetničkog učenja u procesu transformacije zemlje. Istovremeno Vladeta Marjanović i Danilović Grković istakli su značaj razvoja institucija kao što su Fond za inovacionu delatnost i NTP Beograd, kao i sinergije svih učesnika u delovanju.

Panelisti su se usaglasili i da je od ključne važnosti dalje raditi na razvoju biznis veština mladih, stvaranju mreža i povezivanju sa dijasporom.