sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Без иновација нема напретка – Запажен панел „Од иновације до трансформације” на Копаоник бизнис форуму

Без иновација нема напретка, а привреда заснована на знању кроз развој иновација биће у фокусу у будућности, закључак је панела „Од иновације до трансформације“ одржаном данас на Копаоник бизнис форуму.

Учесници панела били су Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно-технолошког парка Београд, Перти Иконен, амбасадор Финске у Србији, Јан Коблер, партнер у South Central Ventures, Владета Марјановић, председник Експертске комисије Фонда за иновациону Делатност и Ана Солецки, шеф канцеларије Европске инвестиционе банке у Србији.

На панелу се разговарало се о стању у иновационом еко систему, напретку који је остварен и изазовима који су пред нама, а истакнуто је да су изузетно важни и направљени помаци у регулаторном оквиру. Њ.Е. амбасадор Финске у Београду нагласио је значај  образовања и  предузетничког учења у процесу трансформације земље. Истовремено Владета Марјановић и Даниловић Грковић истакли су значај развоја институција као што су Фонд за иновациону делатност и НТП Београд, као и синергије свих учесника у деловању.

Панелисти су се усагласили и да је од кључне важности даље радити на развоју бизнис вештина младих, стварању мрежа и повезивању са дијаспором.