sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Maturanti novosadske gimnazije Laza Kostić posetili NTP Beograd

Maturanti gimnazije Laza Kostić iz Novog Sada posetili su u petak, 8. marta Naučno-tehnološki park Beograd upoznavši se sa razvojem i delatnošću naučno-tehnološkog parka na Zvezdari. Već po dolasku, srednjoškolci su mogli da vide inovativnu Strawberry pametnu klupu koja se napaja solarnom energijom, urbani mobilijar kompanije Strawberry energy, jedne od članica Parka, namenjen gradovima budućnosti.

Predstavnici NTP Beograd održali su kratku prezentaciju o uslugama koje Naučno-tehnološki park pruža startapima i razvojnim kompanijama, programima koje realizuje i inovacijama koje se ovde razvijaju.

Maturanti su upoznali i predstavnike startapa UrbiGo, koji razvija pametnu baštu i kompanije Gimatic, koja posluje u oblasti industrijske robotike. Oni su predstavili svoja inovativna rešenja i proizvode i podelili sa đacima kako istrajati u svojim zamislima i ideje pretvoriti u konkretne proizvode.

Maturanti su obišli i Inovativnu laboratoriju NTP Beograd u kojoj se nalaze 3D štampači – moderna tehnologija proizvodnje trodimenzionalnih objekata. Predstavljen im je način njihovog korišćenja, prednosti upotrebe kao i prikaz nekoliko odštampanih modela.

Utisci novosadskih maturanata bili su izuzetno pozitivni, ohrabreni saznanjima o tehnološkom preduzetništvu i mogućnošću da upoznaju mlade inženjere koji uspešno rade i razvijaju svoje kompanije.

Poseta novosadskih gimnazijalaca realizovana je u okviru inicijative Naučno-tehnološkog parka Beograd da se program posete NTP Beograd uvrsti na listu destinacija koje mogu obići učenici osnovnih i srednjih škola prilikom organizovanih ekskurzija srpskoj prestonici.