sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Матуранти новосадске гимназије Лаза Костић посетили НТП Београд

Матуранти гимназије Лаза Kостић из Новог Сада посетили су у петак, 8. марта Научно-технолошки парк Београд упознавши се са развојем и делатношћу научно-технолошког парка на Звездари. Већ по доласку, средњошколци су могли да виде иновативну Strawberry паметну клупу која се напаја соларном енергијом, урбани мобилијар компаније Strawberry energy, једне од чланица Парка, намењен градовима будућности.

Представници НТП Београд одржали су кратку презентацију о услугама које Научно-технолошки парк пружа стартапима и развојним компанијама, програмима које реализује и иновацијама које се овде развијају.

Матуранти су упознали и представнике стартапа UrbiGo, који развија паметну башту и компаније Gimatic, која послује у области индустријске роботике. Они су представили своја иновативна решења и производе и поделили са ђацима како истрајати у својим замислима и идеје претворити у конкретне производе.

Матуранти су обишли и Иновативну лабораторију НТП Београд у којој се налазе 3Д штампачи – модерна технологија производње тродимензионалних објеката. Представљен им је начин њиховог коришћења, предности употребе као и приказ неколико одштампаних модела.

Утисци новосадских матураната били су изузетно позитивни, охрабрени сазнањима о технолошком предузетништву и могућношћу да упознају младе инжењере који успешно раде и развијају своје компаније.

Посета новосадских гимназијалаца реализована је у оквиру иницијативе Научно-технолошког парка Београд да се програм посете НТП Београд уврсти на листу дестинација које могу обићи ученици основних и средњих школа приликом организованих екскурзија српској престоници.