Израелско-српска сарадња на унапређењу спортске tech заједнице у Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Izraelsko-srpska saradnja na unapređenju sportske tech zajednice u Srbiji

Naučno tehnološki park Beograd i Colosseum, internacionalna grupa za primenu inovacija u sportu sa sedištem u Tel Avivu, organizovaće po prvi put u Srbiji program za startape u domenu sporta, u cilju razvoja tehnologija i primene inovacija u ovoj oblasti.

Colosseum Sports Tech Serbia nastoji da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i olakšala i ubrzala primena tehnoloških rešenja u sportu, a startapima omogućio pristup sportskim organizacijama, međunarodna izloženost i uvid u trendove i promene koje oblikuju industriju sporta u svetu.

Colosseum u Srbiju donosi ekspertizu izraelske tech zajednice u oblasti sporta, utemeljenu na uspešnom, rastućem internacionalnom iskustvu više od 100 izraelskih startapa koji se razvijaju u ovoj oblasti. Imajući u vidu da je Srbija već prepoznata kao sportska nacija, sa velikim znanjem u razvoju tehnologija, realizacija programa bi trebalo da ubrza i omogući razvoj ovog potencijala i ohrabri dalji razvoj srpske startap scene u sportskoj delatnosti.

Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno, pa bi ovaj program trebalo da doprinese i realizaciji ove ambicije.

Početak Colosseum Sports Tech Serbia planiran je za maj 2019. godine.