Израелско-српска сарадња на унапређењу спортске tech заједнице у Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Израелско-српска сарадња на унапређењу спортске tech заједнице у Србији

Научно технолошки парк Београд и Colosseum, интернационална група за примену иновација у спорту са седиштем у Тел Авиву, организоваће по први пут у Србији програм за стартапе у домену спорта, у циљу развоја технологија и примене иновација у овој области.

Colosseum Sports Tech Serbia настоји да повеже спортску заједницу са иноваторима како би се унапредила искуства и олакшала и убрзала примена технолошких решења у спорту, а стартапима омогућио приступ спортским организацијама, међународна изложеност и увид у трендове и промене које обликују индустрију спорта у свету.

Colosseum у Србију доноси експертизу израелске tech заједнице у области спорта, утемељену на успешном, растућем интернационалном искуству више од 100 израелских стартапа који се развијају у овој области. Имајући у виду да је Србија већ препозната као спортска нација, са великим знањем у развоју технологија, реализација програма би требало да убрза и омогући развој овог потенцијала и охрабри даљи развој српске стартaп сцене у спортској делатности.

Србија има шансу да се позиционира као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално, па би овај програм требало да допринесе и реализацији ове амбиције.

Почетак Colosseum Sports Tech Serbia планиран је за мај 2019. године.