Подршка иновацијама у области спорта – Почетак програма Colosseum Sports Tech Serbia 6. маја! - Naučno-tehnološki park Beograd

Podrška inovacijama u oblasti sporta – Početak programa Colosseum Sports Tech Serbia 6. maja!

Naučno-tehnološki park Beograd u saradnji sa Colosseum Sport, vodećom sport-tech organizacijom iz Izraela, pokreće jedinstveni petomesečni program podrške inovacijama u sportu – Colosseum Sports Tech Serbia, koji ima za cilj da poveže relevantne igrače u sport-tech industriji i obezbedi podršku startapima u ranoj fazi razvoja.

Prvi takav program u Srbiji će odabranim timovima pružiti znanje, veštine i kontakte kako bi se podstakao ubrzani rast i razvoj njihovih inovativnih poslovnih ideja u ovoj oblasti.

Program će zvanično startovati 6. maja, kada će biti otvorene i prijave, a timovi koji prođu selekciju će već od juna kroz radionice, individualne sesije i mentorstvo dobiti priliku da uče i povežu se sa najboljim stručnjacima iz sveta sporta i biznisa. Svoje ideje predstaviće na DemoDay-u u završnici programa krajem oktobra, dok će najbolji među njima imati mogućnost da tokom studijskog putovanja u Izrael dobije dodatnu podršku za dalji razvoj svog startapa.

Kako bi se podstakla diskusija o temama, uticaju i značaju primene tehnoloških rešenja u ovoj oblasti, a startapima omogućio uvid u potrebe industrije,  u Naučno-tehnološkom parku Beograd će 15. maja biti organizovan Colosseum Sports Tech Summit Belgrade, centralni događaj programa koji će okupiti vodeće međunarodne eksperte, sportiste, sportske organizacije i inovatore. Neke od tema o kojima će biti reči su sportsko izveštavanje, gejming industrija, razvoj i napredak sportista, sportska psihologija, ishrana, kao i u čemu je magija srpskog sporta.

Više informacija o Colosseum Sports Tech Serbia dostupno je na www.colosseum-serbia.rs

Sports-tech industrija napreduje neverovatnom brzinom, privlačeći sve veći broj investicija, a podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti, Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.

Realizaciju programa podržalo je i Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.