sr Pon - Pet 09:00 - 17:00 office@ntpark.rs 011/3370-951

Подршка иновацијама у области спорта – Почетак програма Colosseum Sports Tech Serbia 6. маја!

Научно-технолошки парк Београд у сарадњи са Colosseum Sport, водећом sport-tech организацијом из Израела, покреће јединствени петомесечни програм подршке иновацијама у спорту – Colosseum Sports Tech Serbia, који има за циљ да повеже релевантне играче у sport-tech индустрији и обезбеди подршку стартапима у раној фази развоја.

Први такав програм у Србији ће одабраним тимовима пружити знање, вештине и контакте како би се подстакао убрзани раст и развој њихових иновативних пословних идеја у овој области.

Програм ће званично стартовати 6. маја, када ће бити отворене и пријаве, а тимови који прођу селекцију ће већ од јуна кроз радионице, индивидуалне сесије и менторство добити прилику да уче и повежу се са најбољим стручњацима из света спорта и бизниса. Своје идеје представиће на DemoDay-у у завршници програма крајем октобра, док ће најбољи међу њима имати могућност да током студијског путовања у Израел добије додатну подршку за даљи развој свог стартапа.

Како би се подстакла дискусија о темама, утицају и значају примене технолошких решења у овој области, а стартапима омогућио увид у потребе индустрије,  у Научно-технолошком парку Београд ће 15. маја бити организован Colosseum Sports Tech Summit Belgrade, централни догађај програма који ће окупити водеће међународне експерте, спортисте, спортске организације и иноваторе. Неке од тема о којима ће бити речи су спортско извештавање, гејминг индустрија, развој и напредак спортиста, спортска психологија, исхрана, као и у чему је магија српског спорта.

Више информација о Colosseum Sports Tech Serbia доступно је на www.colosseum-serbia.rs

Sports-tech индустрија напредује невероватном брзином, привлачећи све већи број инвестиција, а подршком развоју иновација и стартап екосистема у овој области, Србија има шансу да се позиционира као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално.

Реализацију програма подржало је и Министартво просвете, науке и технолошког развоја Србије.