У сусрет Colosseum Sports Tech Serbia 2020 - Наставак српско-израелске сарадње на развоју иновативних решења у спорту - Naučno-tehnološki park Beograd

U susret Colosseum Sports Tech Serbia 2020 – Nastavak srpsko-izraelske saradnje na razvoju inovativnih rešenja u sportu

Drugu godinu za redom Naučno-tehnološki park Beograd u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport sprovodi jedinstveni program podrške startapima u Srbiji koji inoviraju u oblasti sporta.

Colosseum Sports Tech Serbia ima za cilj da poveže relevantne igrače u sports-tech industriji i obezbedi podršku startapima u ranoj fazi razvoja, pa će Colosseum Bootcamp i ove godine sports-tech timovima pružiti znanje, veštine i kontakte kako bi se podstakao ubrzani rast i razvoj njihovih poslovnih modela i inovativnih ideja u ovoj oblasti.

Prva grupa startapova započela je Colosseum Bootcamp u junu 2019. godine, a pobednik je izabran u završnici programa u oktobru 2019. godine.

Colosseum Sports Tech Serbia 2020 najaviće niz skupova (meet-up-ova) koji bi trebalo da podignu svest, pokrenu diskusiju i animiraju što veći broj mladih u vezi sa izazovima, prilikama i značaju rastuće sports-tech industrije. Uskoro više o tome!

Timovi koji budu izabrani za Colosseum Bootcamp 2020  imaće dalje priliku da kroz radionice i mentorske sekcije rade sa vodećim lokalnim i svetskim ekspertima iz ove oblasti, kao i domena razvoja biznisa. Bootcamp će biti fokusiran na preduzetništvo u sportu, aktuelne trendove u sportskoj tehnologiji i razvoj novih rešenja. Najbolji tim dobiće priliku da svoj inovativni proizvod/uslugu predstavi u Izraelu i tako ostvari dodatna partnerstva sa nekima od vodećih svetskih lidera u sports-tech industriji. Takođe biće nagrađen ulaskom u pred-akceleratorski program u NTP Beograd, gde će dobiti dodatnu podršku za razvoj svog rešenja.

Kako je Srbija već prepoznata kao nacija sa izuzetnim sportskim uspesima, kao i sa velikim znanjem u razvoju tehnologija, Colosseum Sports Tech Serbia ima za cilj da ubrza i omogući razvoj ovog potencijala i ohrabri dalji razvoj srpske startap scene u sportu. Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti, Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.