Убрзан развој хардверских решења - Обука чланица НТП Београд за рад на савременој опреми у иновационим лабораторијама - Naučno-tehnološki park Beograd

Ubrzan razvoj hardverskih rešenja – Obuka članica NTP Beograd za rad na savremenoj opremi u inovacionim laboratorijama

Za članice NTP Beograd juče i danas je organizovana obuka za rad na nekoliko novih uređaja i opremi u inovacionim laboratorijama. Kompanije članice upoznale su se i obučile za rad na UV printeru, Graphtec Cutteru -u i CNC petoosnim mašinama, koje će im značajno pomoći da ubrzaju testiranje i izradu prototipa i finalnih hardverskih proizvoda!

Nova oprema u inovacionim laboratorijama, koja je inicijalno uspostavljena uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske, donacija je Vlade Republike Srbije, pa kompanije članice NTP Beograd danas na raspolaganju imaju ukupno 3 inovacione laboratorije u funkciji izrade i dorade inovativnih proizvoda u različitim fazama razvoja.

Savremena oprema u njima (preko 3D printera i skenera, lasera i  CNC mašina, opreme za električna merenja, generatora funkcija do osciloskopa) neograničeno je dostupna inovatorima naše zajednice, uz obezbeđene obuke.