Више од 10 нових стартап идеја на студентском кампу ParkUP! у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Više od 10 novih startap ideja na studentskom kampu ParkUP! u NTP Beograd

Više od 10 novih inovativnih rešenja studenata predstavljeno je u završnici studentskog startap kampa ParkUP! (14 – 19. jul) u Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd).

Više od 50 studenata radilo je u sjajnoj atmosferi, u inspirativnom okruženju NTP Beograd, na razvoju svojih inovativnih ideja, kroz interaktivna predavanja i radionice i podršku iskusnih eksperata i mentora u oblasti razvoja biznisa.

Poslednjeg dana, 11 timova predstavilo je pred stručnim žirijem inovativne ideje do kojih su došli na kampu – od inovativnih rešenja u oblasti poljoprivrede, medicine i sporta do blockchain rešenja za muzičku industriju i zaštite dece na internetu. Nagradu za najbolju ideju poneo je tim ResiDetect za razvoj nove metode za detekciju bakterija koje ne reaguju na antibiotike, u formi PCR testa.

ParkUP! je prvi studentski startap program u Srbiji, kreiran sa ciljem da ohrabri mlade da zakorače u startap svet i steknu znanja i veštine za razvoj uspešnih startapa.

– ParkUP! nam je doneo neverovatna znanja da kroz konkretne korake sagledamo određeni problem na tržištu i dođemo do rešenja i finalnih proizvoda. Sada znam kako razvijati inovativnu ideju, razviti biznis plan, istražiti tržište, konkurenicju… Upoznao sam ambiciozne, mlade ljude, družili smo se i radili u veoma dinamičnoj atmosferi sa predavačima i mentorima koji su se trudili da nam prenesu svoje znanje i pomognu nam u razvoju naših ideja. Bila je ovo zaista jedna neponovljiva avantura u svet startapa, koju bih preporučio svim mladim ljudima – rekao je Vlastimir Arsenijević, student Fakulteta organizacionih nauka, o svojim utiscima sa kampa.

Studenstki startap kamp ParkUP! NTP Beograd organizuje uz podršku Vlade Švajcarske u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje iznova kroz razvoj tehnoloških parkova”. Od 2018. godine, kroz ovaj program, u razvoju inovativnih ideja i simulaciji razvoja startapa, učestvovalo je više od 400 studenta.