Више од 10 нових стартап идеја на студентском кампу ParkUP! у НТП Београд

Више од 10 нових иновативних решења студената представљено је у завршници студентског стартап кампа ParkUP! (14 – 19. јул) у Научно-технолошком парку Београд (НТП Београд).

Више од 50 студената радило је у сјајној атмосфери, у инспиративном окружењу НТП Београд, на развоју својих иновативних идеја, кроз интерактивна предавања и радионице и подршку искусних експерата и ментора у области развоја бизниса.

Последњег дана, 11 тимова представило је пред стручним жиријем иновативне идеје до којих су дошли на кампу – од иновативних решења у области пољопривреде, медицине и спорта до blockchain решења за музичку индустрију и заштите деце на интернету. Награду за најбољу идеју понео је тим ResiDetect за развој нове методе за детекцију бактерија које не реагују на антибиотике, у форми PCR теста.

ParkUP! је први студентски стартап програм у Србији, креиран са циљем да охрабри младе да закораче у стартап свет и стекну знања и вештине за развој успешних стартапa.

– ParkUP! нам је донео невероватна знања да кроз конкретне кораке сагледамо одређени проблем на тржишту и дођемо до решења и финалних производа. Сада знам како развијати иновативну идеју, развити бизнис план, истражити тржиште, конкуреницју… Упознао сам амбициозне, младе људе, дружили смо се и радили у веома динамичној атмосфери са предавачима и менторима који су се трудили да нам пренесу своје знање и помогну нам у развоју наших идеја. Била је ово заиста једна непоновљива авантура у свет стартапа, коју бих препоручио свим младим људима – рекао је Властимир Арсенијевић, студент Факултета организационих наука, о својим утисцима са кампа.

Студенстки стартап камп ParkUP! НТП Београд организује уз подршку Владе Швајцарске у оквиру пројекта “Технопарк Србија 2 – Подстицање изнова кроз развој технолошких паркова”. Од 2018. године, кроз овај програм, у развоју иновативних идеја и симулацији развоја стартапа, учествовало је више од 400 студента.