Одржани директни Б2Б састанци иновативних компанија iz Srbije са LG Electronics R&D Lab - Naučno-tehnološki park Beograd

Održani direktni B2B sastanci inovativnih kompanija iz Srbije sa LG Electronics R&D Lab

Šest inovativnih tehnoloških kompanija iz Srbije susrelo se danas sa predstavnicima Open Innovation tima LG Electronics R&D Lab tokom njihove posete NTP Beograd.

Na direktnim B2B susretima koje smo organizovali, kompanije Bitgear, Cinteraction, ABACAAR, 4Create Software, Anari AI i HeartPall su približile tehnologije koje razvijaju predstavnicima LG Electronics R&D Lab,  razmenjena su međusobna očekivanja,  mapirane su prilike za saradnju i dogovoreni naredni koraci za relizaciju potencijalne saradnje na razvoju zajedničkih projekata/tehnologija.

Open Innovation (OI) tim u LG Moscow R&D Lab podržava interna istraživanja i razvoj kompanije LG Electronics uspostavljanjem saradnje sa inovativnim kompanijama kako bi pronašli one koje svojom stručnošću i jedinstvenim pristupom, na obostranu korist, mogu ispuni tehnološke potrebe LG Electronics. U cilju povezivanja sa startapima i razvojnim kompanijama iz Srbije, u kojima vide veliki potencijal, kontaktirali su i NTP Beograd, a kroz poziv koji je upućen svim tehnološkim kompanijama iz ekosistema odabrano je šest sa kojima su se direktno susreli.

Tokom posete NTP Beograd, predstavnici Open Innovation tima u LG Electronics R&D Lab sastaće se i sa kompanijom članicom NOVELIC, a bliže su se upoznali i sa rastućom tehnološkom zajednicom NTP Beograd i drugim aktivnostima na afirmaciji razvoja novih tehnologija i tehnološkog preduzetništva koje sprovodimo.