О улози НТП-ова у развоју иновационих екосистема на подгоричкој IT Spot конференцији - Naučno-tehnološki park Beograd

O ulozi NTP-ova u razvoju inovacionih ekosistema na podgoričkoj IT Spot konferenciji

Koja je uloga naučno-tehnoloških parkova u izgradnji inovacionih ekosistema, podršci i razvoju inovativnih tehnoloških biznisa na IT Spot konferenciji, održanoj u subotu, 8. oktobra u okviru ICT WEEK – Podgoričke nedelje ICT događaja, govorio je Bojan Milenković, koordinator za podršku razvoju inovacija u NTP Beograd.

U diskusiji o razvoju ekosistema na kojoj su učestvovali predstavnici iz regiona, Bojan je istakao razvojni put i ključne rezultate NTP Beograd, koji pokazuju važnost ovakvih instrumenta podrške razvoju inovacija i da je uz pravu podršku, moguć razvoj inovativnih tehnoloških kompanija koje osvajaju globalno tržište. Bojan je naglasio i ulogu zajednice i saradnje na lokalnom i međunarodnom nivou – mreže kroz koju NTP Beograd svojim članicama – startapima i rastućim kompanijama, obezbeđuje podršku da ubrzaju svoj rast i razvoj, osvoje nova tržišta i privuku investicije. Govorio je i o uslugama i razvijenim programima podrške, istakavši prvi pre-seed akcelerator u Srbiji Raising Starts, koji je NTP Beograd razvio uz podršku Vlade Švajcarske i za koji bi uskoro trebalo da bude raspisan novi javni poziv za inovativne startap timove i kompanije.

Organizatori konferencije bili su Glavni grad Podgorica u saradnji sa udruženjem ICT Cortec, a konferencija je okupila predstavnike lokalne i državne uprave, regionalnih kompanija i inovacionih ekosistema iz regiona.