Студенти развили нових 11 иновативних идеја на стартап кампу у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Studenti razvili novih 11 inovativnih ideja na startap kampu u NTP Beograd

Beograd 19. jul – Novih 11 inovativnih ideja studenata predstavljeno je juče u završnici studentskog startap kampa ParkUP! (13-18. jul) u Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP Beograd).
Studentski startap kamp u NTP Beograd okupio je i ove godine skoro 60 akademaca sa svih fakulteta, koji su prvog dana podeljeni u multidiciplinarne timove. Pred njima su bili izazovi iz 5 oblasti, za koje je bilo potrebno da definišu problem i dođu do rešenja. Simulirajući razvoj jednog startapa, studenti su kroz interaktivna predavanja i radionice, i rad sa iskusnim ekspertima u oblasti razvojaposlovanja, učili o osnovama razvoja inovativnih biznisa.
Nakon samo tri radna dana, mnogo učenja i posvećenosti, studenti su u završnici programa prezentovali svoje ideje do kojih su došli na kampu – od inovativnih rešenja u oblasti obnovljivih izvora energije, poljoprivrede, digitalnih kreativnih tehnologija, aplikacije za adekvatnu upotrebu lekova, do specijalnih jestivih pakovanja za hranu za životinje. Nagradu za najbolju ideju poneo je tim MaratonFamily za unapređenje iskustva trkača na stazi i afirmaciju trkačke zajednice.
– Razvijajući naš proizvod na kampu, postavili smo ozbiljan standard i osnovu za buduće preduzetničke ideje. Sada i teorijski i praktično znamo koji su konkretno koraci u razvoju inovativnih biznisa i sa kojim se izazovima možemo susresti usput. Ekipa predavača potrudila se da nam na prilagođen način prenese svoja znanja o istraživanju tržišta, finansijama, pravnim aspektima zaštite ideje, načinima prezentovanja. ParkUP! je sjajna prilika za sve mlade, ambiciozne i preduzimljive ljude željne znanja o svetu startapa i prepručio bih ga svima kako bi se upoznali sa preduzetničkim načinom razmišljanja – kaže o svojim utiscima sa kampa Mića Mišljenović, diplomac poslovne ekonomije.
ParkUP! je prvi studentski startap program u Srbiji, kreiran sa ciljem da ohrabri mlade da zakorače u startap svet i steknu znanja i veštine za tehnološko preduzetništvo.
Studenstki startap kamp ParkUP! NTP Beograd organizuje uz podršku Vlade Švajcarske u okviru projekta “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje iznova kroz razvoj tehnoloških parkova”. Od 2018. godine, kroz ovaj program, u razvoju inovativnih ideja i simulaciji razvoja startapa, učestvovalo je gotovo 500 studenata.