Студенти развили нових 11 иновативних идеја на стартап кампу у НТП Београд - Naučno-tehnološki park Beograd

Студенти развили нових 11 иновативних идеја на стартап кампу у НТП Београд

Београд 19. јул – Нових 11 иновативних идеја студената представљено је јуче у завршници студентског стартап кампа ParkUP! (13-18. јул) у Научно-технолошком парку Београд (НТП Београд).
Студентски стартап камп у НТП Београд окупио је и ове године скоро 60 академаца са свих факултета, који су првог дана подељени у мултидициплинарне тимове. Пред њима су били изазови из 5 области, за које је било потребно да дефинишу проблем и дођу до решења. Симулирајући развој једног стартапа, студенти су кроз интерактивна предавања и радионице, и рад са искусним експертима у области развојапословања, учили о основама развоја иновативних бизниса.
Након само три радна дана, много учења и посвећености, студенти су у завршници програма презентовали своје идеје до којих су дошли на кампу – од иновативних решења у области обновљивих извора енергије, пољопривреде, дигиталних креативних технологија, апликације за адекватну употребу лекова, до специјалних јестивих паковања за храну за животиње. Награду за најбољу идеју понео је тим МаратонФамилy за унапређење искуства тркача на стази и афирмацију тркачке заједнице.
– Развијајући наш производ на кампу, поставили смо озбиљан стандард и основу за будуће предузетничке идеје. Сада и теоријски и практично знамо који су конкретно кораци у развоју иновативних бизниса и са којим се изазовима можемо сусрести успут. Екипа предавача потрудила се да нам на прилагођен начин пренесе своја знања о истраживању тржишта, финансијама, правним аспектима заштите идеје, начинима презентовања. ParkUP! је сјајна прилика за све младе, амбициозне и предузимљиве људе жељне знања о свету стартапа и препручио бих га свима како би се упознали са предузетничким начином размишљања – каже о својим утисцима са кампа Мића Мишљеновић, дипломац пословне економије.
ParkUP! је први студентски стартап програм у Србији, креиран са циљем да охрабри младе да закораче у стартап свет и стекну знања и вештине за технолошко предузетништво.
Студенстки стартап камп ParkUP! НТП Београд организује уз подршку Владе Швајцарске у оквиру пројекта “Технопарк Србија 2 – Подстицање изнова кроз развој технолошких паркова”. Од 2018. године, кроз овај програм, у развоју иновативних идеја и симулацији развоја стартапа, учествовало је готово 500 студената.