Нове идеје на другом стартап bootcamp-у Кампино у Западној Србији - Naučno-tehnološki park Beograd

Nove ideje na drugom startap bootcamp-u Kampino u Zapadnoj Srbiji

Dvanaest timova prezentovalo je svoje inovativne ideje u završnici Kampina, drugog po redu startap bootcamp-a u Zapadnoj Srbiji koji Naučno-tehnološki park Čačak realizuje u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2–Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.

Ukupno 51 učesnik iz dvanaest gradova i opština Srbije pokazao je tokom 3 dana kampa (12-14. septembar) punu posvećenost i želju da zakorače u svet startapa i inovacija. Kao rezultat vrednog rada i učenja uz popodršku i pomoć predavača, timovi su prošli kroz brojna predavanja o razvoju inovativnih biznisa i radili na razvoju svojih inovativnih ideja u oblasti zelenih tehnologija, medicine, gejminga, hrane/poljoprivrede i sporta.

Tim NTP Beograd i Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Beograd (BITF) podržali su kamp prenosom modela studenstkog startap kampa ParkUP!,  i održali predavanja o Lean Startup metodologiji, razvoju poslovnog modela, ispitivanju tržišta, razgovorima sa potencijalnim kupcima i boljem definisanju i razumevanju early adopter-a.

Poslednjeg dana kampa timovi su prezentovali svoja rešenja, dok se kao najbolji među jednakima izdvojio “CollabCare”, tim sa platformom za lekare specijaliste u cilju uspostavljanja kolaboracije među lekarima, i efikasnijeg, bržeg i preciznijeg uspostavljanja dijagnoze.

Bravo za sve učesnike na želji za učenjem i posvećenosti koju su pokazali na kampu.